Kediler ile Seyahat Planlayanlara 15 Özel Tavsiye

Evlerde aile bireylerinden ayrılmayan sevimli kedicikler, tatil ya da başka sebeplerden dolayı çeşitli araçlar ile seyahat etmek sorunda kalabiliyor. Kedilerin seyahatler ve ev dışındaki gezilerden çok hoşlanmadığı gerçeğiyle ilk defa yüzleşecek olan sahiplerine,15 özel tavsiye ile planlarını yeniden şekillendirmelerine yardımcı olmak için önerilerimiz olacak.

Kedileri ile seyahate çıkmayı planlayan sahiplerinin, stresten uzak durmaları ve telaş yapmamaları gerekir.

Kediler ciddi stresi kolayca algılarlar ve olmaları gereken psikolojiden daha farklı davranabilirler.

Kişisel aracınız ile bile olsa, sevimli yaramazın rahat hareket edebileceği büyüklükte olan, bir seyahat sepetinde tutun.

Bu durumda olmadık alanlara girmelerini engelleyebilirsiniz.

Taşıma çantası dışına çıkartmayı planladığınız pisiciğe, mutlaka bel tasması takın.

Kedinizin kendi bölgesi dışında kafa karışıklığı ile kontrolsüz hareketlerini önlemiş olursunuz.

Tasmaya alışkın değil ise araç ve taşıma kabı dışına çıkartmamak, en doğru hareket olacaktır.

Kısa süreli bile olsa asla araç içerisinde yalnız bırakmayın.

Stres ve kargaşa sebebiyle solunum sistemi hızlanacağından, araç içerisindeki oksijen seviyesinin tehlikeli boyutlarda azalmasına sebep olur ve meraklıları da kendine çeken cazgır pisi, aracın fiziksel olarak zarar görmesine yol açabilir.

Kişisel araç, uçak, tren ya da toplu taşıma araçları olsun mutlaka taşıma sepeti ile seyahat edecek olan pisiciğe gerekli konforun sağlanması önemlidir. Hasta bezi olarak bilinen devasa idrar bezleri ile hazırlanan sepet zemini, seyahat sonunda sürprizlerin yaşanmasına engel olur.

İçerikleri tıbbi olarak kontrol altında olan ıslak mendiller, yedek idrar pedleri ve buzdolabı poşetleri gibi dayanıklı kolay taşınır atık torbaları, kedilerin seyahatleri sırasındaki tuvalet sürprizlerine yardımcı olacaktır.

Ayrıca daha az tuvalet ihtiyacı için seyahat öncesinde (4-5 saatlik bir dilim, Kişisel tercih olarak) mama ve su sınırlaması faydalı olacaktır.

Tuvalet gibi kusma sorunları için de yeme ve içme sınırlaması yararlı olacaktır.

Seyahate başladığınızda, kedinizin ciddi şekilde miyavlaması mümkündür ve bu süreç doğaldır.

Yaklaşık 1 saat sürer ve daha sonrasında kedicikler uyku moduna girerler.

Kediler ile farklı araçlarla yapacağınız seyahat planlarını, mutlaka veterineriniz ile paylaşmalı, kedinizin huyları, yaşı ve cinsiyle ilgili, sakinleştirici sprey ve krem seçenekleri içeren, tıbbi destekler kullanılmalıdır.

Aracınız dışında farklı bir seçenek ile seyahat planladığınızda, ısı, güneş ve havalandırma konuları hakkında mutlaka araştırma yapılmalıdır.

Belki gidilecek yer hakkında da pet ağırlama seçenekleri değerlendirilmiştir.

Fakat bu konularda dikkatli bilgi edinmek, hem sizin hem de pisiciğin huzuru için önemlidir.

Seyahat sonrasında oldukça sarsılmış olan pisiciğin, ilk ihtiyacı tuvalet olacaktır. Onun alışkın olduğu kum ya da kap ile yabancılık çekmemesini sağlamak, girdiği stresten en kısa sürede çıkmasını sağlayacaktır.

Yine seyahat sonrasında aşırı derecede mama ve su verilmemelidir. Minnoş, kusma ve benzer spazm ağrılarıyla karşı karşıya kalabilir.

En önemli özel seyahat tavsiyesi ise seyahat öncesi ve sonrasındaki tıbbi kontrollerdir.

Evi dışındaki bir ortama giren meraklı pisicikler, beklenmedik hastalıklar ve parazit sorunları ile karşı karşıya kalabilirler.

İlk günlerde tatil zevkiniz kaşınmalar ve tüy dökülmeleriyle sıkıntıya girebilir. Bu sebepten dolayı, gidilen yerlerde de veteriner hizmeti almak en doğru davranış olacaktır.