Yedikule Hayvan Barınağı: İşte Ülkemizde Görmek İstediğimiz Hareketler

Yurt dışındaki hayvan barınaklarına ve koşullarına zaman zaman çok özensek de, burnumuzun dibinde onlardan da iyi ve layıkıyla büyük bir operasyon yürüten bir barınak var, orası da Yedikule Hayvan Barınağı.

Usüle uygun evlat edinme politikaları, tamamen gönüllülük esasına dayanan operasyonu ve ilk olarak kendilerinin başlattığı “hamilik sistemi” ile Yedikule Hayvan Barınağı İstanbul’da ve muhtemelen Türkiye’de eşi benzerine zor rastlanır barınaklardan biri.

Siz de bir gün mutlaka ziyaret edin Yedikule Hayvan Barınağı’nı!

1. Ziyaret saatleri içerisinde gidip istediğiniz tüylü şirini sevebilirsiniz.

Hafta içi 10.30-15.00 saatleri arasında herhangi bir vakitte Yedikule Sevgi Evi’ne gidip istediğiniz tüylü dostu sevebilirsiniz, barınağın ayrıca kuru, yaş mama, bisküvi, gazete, eski halıfleks ve kazak gibi malzemelere her zaman ihtiyacı var, bunları da giderken yanınızda götürebilirsiniz.

2. İnternet sitelerinde günlük güncellenen ve kendilerine aile bulan havhavları ve miyavları görüp belki siz de bir tane evinize almaya karar verirsiniz, belli mi olur?

Evlat edilen şirinleri buradan görebilirsiniz.

3. Yedikule Hayvan Barınağı, 2001 yılında Mimar Meral Olcay’ın ve diğer belediye çalışanlarının çabalarıyla kurulmuş.

Toplam alanı 8000 m2 olan bu dev barınakta tam 3000 havhav yaşıyor, barınağın içerisinde bir peyzaj alanı ve gezinti bölgeleri de mevcut.

4. Barınak Türkiye’de ve Dünya’da ilk kez yürürlüğe geçen bir politika başlatmış.

Diyelim gerçekten bir evcil dosta sahip olmayı ve bu sevgiyi tatmayı çok istiyorsunuz, ama durumunuz veya başka kontrol edemediğiniz koşullar sebebiyle yapamıyorsunuz. Üzülmenize gerek yok, çünkü Yedikule Hayvan Barınağı bu duruma şahane bir çözüm getirmiş!

5. Eve alamasanız dahi barınaktaki tüylü dostlarımızdan birini evlat edinebiliyor, böylece yeni gelenlere de yardımcı olabiliyorsunuz.

Yedikule Hayvan Barınağı’nın Hamilik Sistemi adını verdiği bu uygulama ile barınaktan seçeceğiniz tercihen yaşlı ve sakat bir dostumuzun mama ihtiyaçlarını karşılamayı kabul ederek barınaktaki diğer yuva bulamayan canlara da yardımcı olmuş oluyorsunuz. Barınağın bu sistem için koyduğu koşullar oldukça esnek, dilerseniz evlat edindiğiniz tüylü dostunuzu her gün ziyaret edebilir, kısa süreliğine yanınıza da alabilirsiniz.

6. Yedikule Hayvan Barınağı tüylü dostlarımızı sahiplendirme mevzusunu da çok ciddiye alıyor, bu konuda da gerekli her şeyi düşünmüşler.

Barınaktan hayvan sahiplenmeden önce evinizin fotoğraflarını, referanslarınızı, ikametgah bilgilerinizi paylaşıyorsunuz, böylece kimse sonradan üzülmemiş oluyor. Gördüğünüz gibi bu barınakta her şey düşünülmüş 🙂

7. Barınak her gün İstanbul’un ve başka şehirlerin her köşesinden özellikle öğrenci ziyaretçileri çekiyor.

Bu şekilde çocuklarda erken yaşta çevrelerindeki canlılara karşı bilinçli bir sorumluluk ve tabi ki hayvan sevgisi gelişiyor. Bazı okullarda öğrenciler toplanıp barınağa getirmek üzere aralarında malzeme bile topluyorlar. Böyle sevindirici haberleri hep duymak istiyoruz.

8. Biz bu barınağı çok sevdik, umarız bir gün her barınak Yedikule Hayvan Barınağı gibi olur!